Scroll Top
Engine detoc / reiniging / dynamic flush

DYNAMIC FLUSH – INWENDIGE MOTORREINIGING – MOTORBLOK SPOELEN

Dynamic Flush,  ook wel onze Motor Detox Machine genoemd, verwijdert effectief alle sporen van  vervuiling uit het oliecircuit  van uw motor en verlengt hiermee de levensduur van de motor.

Een belangrijk voordeel van Motor Detox ten opzichte van het gebruik van een reinigingsflesje in de motorolie is dat de flesjes wel de vervuiling losweken, maar niet alles wegspoelen. Wanneer de oude olie wordt afgetapt, lijkt het erop dat het reinigingsflesje heeft gewerkt omdat er wat vervuiling in de opvangbak achterblijft. Echter, uit onderzoek blijkt dat er nog steeds veel sludge en losgekomen vervuiling achterblijft, vooral in gebieden zoals de cilinderkop en het oliecarterpan waar de vervuiling zich op de bodem afzet en niet wegloopt via de aftapplug. Dit betekent dat wanneer de nieuwe motorolie wordt bijgevuld, deze direct alle vervuiling weer rondpompt, welliswaar deels direct naar het nieuwe oliefilter, maar ook onder andere
naar de zeef van de oliepomp en andere kleine oliekanalen en hoeken waar het terecht komt.

Het gebruik van een grote hoeveelheid reinigende minerale spoelolie voorverwarmd op 80 graden, die een tijd wordt rondgepompt en door de machine zelf gefilterd wordt, voorkomt dit probleem. Hierdoor wordt alle vervuiling grondig weggespoeld en voorkomt men dat er nog resten achterblijven die de werking van de motor kunnen beïnvloeden.

Levensduur:
Voor optimale prestatie en bescherming van het motorblok is het essentieel dat de olie zijn werk goed kan doen. Naast smering zorgt de olie ook voor koeling van belangrijke onderdelen zoals de zuigers en behoud van de prestaties van bijvoorbeeld hydraulische kettingspanners (denk hierbij aan oprekkende distributie kettingen BMW VW groep), de oliepomp ( krukassen die vastlopen door te kort aan smering BMW groep),  olieschraapveren (die dichtslibben vooral bij de THP motoren), Vanos systemen die niet de juiste oliedruk krijgen (BMW), oliedruklampje die te pas en on te pas oplicht. Met een dynamic flush / engine detox worden veel van deze problemen / schades sterk verminderd of zelfs voorkomen als men op tijd is.

Verschillende klanten hebben zelfs gemeld dat de Dynamic Flush / Motor Detox ook een positief effect heeft op het verbruik en het motorgeluid. De longlife olie intervallen met verlengde kilometer intervallen van de moderne motoren blijken bij hogere km standen, in de meeste niet een bezuiniging te zijn maar zorgen juist voor een peperdure extra kostenpost !

Dynamic Flush
Wat is motor detox?
Engine detox

Motor detox ook wel motorflush of motorspoelen genoemd is een nieuwe techniek overgewaaid uit de Verenigde staten en is het machinaal reinigen van de binnenzijde van het motorblok. Door de interne motorreiniging, wordt sludge, koolafzettingen en vastzittend vuil door slijtage en aangekoekte olie door middel van een op ca 70-80% warme grote hoeveelheid minerale spoelolie in ca 30 minuten de gehele binnenzijde van het motorblok gereinigd en alle vervuiling machinaal weggespoeld.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

De verversingstermijnen worden langer dan de motorolie aankan, vooral als de auto veel korte stukken rijdt.  Additieven raken dan snel verzadigd waardoor zuigerveren kunnen verkleven en hydraulische klepstoters gaan haperen.  Uitlaatgasrecirculatie zorgt nog eens voor extra vervuiling. Met een inwendige reiniging van het motorblok kunnen sommige problemen worden voorkomen. Als olieverbruik niet door slijtage wordt veroorzaakt, kan het vaak worden teruggedrongen.

De interne motorreiniging duurt ongeveer 2 uur en kost bij ons slechts:
€ 175.00 incl. btw voor de 2-3-4 cilinder
€ 195.00 incl. btw voor de 5-6 cilinder
€ 225.00 incl. btw voor de 8-10-12 cilinder

Dit is exclusief de olieservice, dus nieuwe motorolie en nieuw oliefilter welke noodzakelijk is na de interne reiniging. Na de olie verversing volgt het afstempelen boekjes en service reset. Kosten voor motorolie en oliefilter zijn afhankelijk van merk en type en kwaliteit motorolie a-/b-merk of OEM olie. vraag hier voor een offerte.

Actie Motor detox/dynamic flush slechts 75,- euro meerprijs bij een grote onderhoudsbeurt (excl. nieuwe motorolie).

Wij werken met de originele  “Dynamic Flush” machine uit de VS van importeur van der Rijt en de originele hoogwaardige Amerikaanse spoelolie voor de beste resultaten.

Enkele voordelen:
– verwijderd sludge
– verwijderd vastzittend vuil
– verbeterde werking hydraulische kettingspanners
– olie kan weer overal zijn werk doen
– verbeterde olie koeling
– minder slijtage
– verbeterde performance
– verbeterde smering
– zeef oliepomp gereinigd
– minder slijtage
– verlengd motor levensduur

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.