Scroll Top
AdBlue

AdBlue

AdBlue is een heldere, niet-giftige en zeer zuivere ureumoplossing, bestaande uit onder andere ammoniak en 32,5% gedemineraliseerd  water. Het additief wordt rechtstreeks in het uitlaatgas geïnjecteerd, direct in de SCR/NOx-katalysator die zich in de uitlaat  bevindt, achter het roetfilter. Echter, een nadeel van AdBlue is dat het kan kristalliseren en dat het corrosief is voor metalen. Door deze kristallisatie kunnen mechanische componenten verstopt of beschadigd raken, zoals NOx-sensoren, AdBlue-injectoren, de SCR-katalysator of de AdBlue-pomp/tank. Bij veel merken zijn dit kostbare onderdelen. De kosten voor reparatie van een AdBlue-pomp en de aangesloten module kunnen bij sommige merken oplopen tot wel €2000,- of zelfs nog hoger.

Doorgaan met rijden met een leeg of kapot AdBlue-systeem is geen oplossing. Bij veel modellen zal de auto naast een foutmelding in het dashboard, beginnen met aftellen en na een bepaald aantal kilometers niet meer kunnen starten. In dat geval moet de auto met een speciale diagnosetester worden gereset voordat deze nog één keer kan worden gestart voor een enkele reis naar de garage voor reparatie of het vullen van het AdBlue-systeem.

adblue

Reparatie adblue

Bent u op zoek naar een betrouwbare en betaalbare oplossing voor de reparatie van uw AdBlue-systeem van uw auto of bus?  Bij ons kunt u terecht voor het repareren van het AdBlue-systeem. Dankzij onze uitgebreide inkoopkanalen kunnen wij de originele onderdelen leveren tegen lagere kosten dan de merkdealer en rekenen een lager uurtarief.

Onze ervaren technici staan voor u klaar om of de AdBlue-pomp, -injectoren, -tank of de SCR-katalysator van uw voertuig te repareren en ervoor te zorgen dat uw voertuig weer voldoet aan de vereiste emissienormen. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om uw voertuig snel weer op de weg te hebben en daarom bieden wij snelle en efficiënte reparatieservices.

Bovendien kunt u erop vertrouwen dat wij alleen hoogwaardige, originele  onderdelen gebruiken voor de reparatie van uw AdBlue-systeem,  zodat u er zeker van kunt zijn dat uw voertuig weer optimaal presteert.

Doorgaan met rijden met een leeg of kapot AdBlue-systeem is geen oplossing. Bij veel modellen zal de auto naast een foutmelding in het dashboard, beginnen met aftellen en na een bepaald aantal kilometers niet meer kunnen starten. In dat geval moet de auto met een speciale diagnosetester worden gereset voordat deze nog één keer kan worden gestart voor een enkele reis naar de garage voor reparatie of het vullen van het AdBlue-systeem.

Wat is adblue?

adblue

AdBlue is een waterige ureumoplossing die wordt gebruikt in dieselvoertuigen om de NOx-uitstoot verder te verminderen naast  het EGR-systeem, om zo te voldoen aan de EURO 6-norm. AdBlue zet een deel van de resterende NOx om in waterdamp en stikstof

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

Stopzetten adblue

Heeft u problemen met uw adblue/scr systeem en wilt u uw auto blijven gebruiken terwijl u wacht op reparatie of vervanging, omdat bijvoorbeeld de onderdelen niet beschikbaar zijn? Dan kunnen wij u helpen met onze Adblue-verwijderingsservice.

Onze service schakelt het Adblue-systeem elektronisch uit en verwijdert alle bijbehorende waarschuwingsberichten. Dit wordt gedaan door het motormanagementsysteem opnieuw te programmeren. Houd er wel rekening mee dat deze software modificatie als tijdelijke oplossing moet worden gezien, ondanks dat de APK keurmeester dit niet kan zien.

Als u het Adblue-systeem wilt verwijderen of deactiveren, moet u zich bewust zijn van de wettelijke vereisten. Het RDW beschouwt het verwijderen van het Adblue-systeem als een wijziging van de constructie van het voertuig en vereist daarom aanpassingen aan het kentekenregister. Dit kan zorgen voor een hogere wegenbelasting.

Onze prijs voor het deactiveren van het adblue systeem begint bij 225 euro, afhankelijk van het merk en model van uw voertuig. Het later weer activeren van het systeem vanwege reparatie is kosteloos.

Bij volgende merken geeft het adblue systeem regelmatig storing;

Adblue uitschakelen/deactiveren Audi,
Adblue uitschakelen/deactiveren BMW,
Adblue uitschakelen/deactiveren Citroen,
Adblue uitschakelen/deactiveren Landrover,
Adblue uitschakelen/deactiveren Peugeot,
Adblue uitschakelen/deactiveren Renault,
Adblue uitschakelen/deactiveren Seat,
Adblue uitschakelen/deactiveren Opel,
Adblue uitschakelen/deactiveren Volkswagen.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.