Scroll Top
EGR

EGR Klep

EGR-klep problemen kunnen vervelend zijn, omdat ze vaak aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Bij Tunex kunt u terecht voor eerlijk en deskundig advies. Lees hieronder meer over de werking van de EGR-klep.

Reiniging van de EGR-klep

In sommige gevallen is de EGR niet defect, maar alleen sterk vervuild. In dat geval kan het lonen om de EGR te laten reinigen. Het schoonmaken van de klep is aanzienlijk goedkoper dan het vervangen ervan. Echter, vaak is er meer aan de hand dan alleen vervuiling. Een verstopte of slecht werkende klep kan herkend worden aan de volgende symptomen:

  • Motorstoringslampje brandt
  • Moeilijk starten van de motor
  • Onregelmatig stationair draaien van de motor
  • Haperingen of stotteringen tijdens het rijden
  • Zwarte rook uit de uitlaat
  • Roetfilter raakt vol
  • Inlaatsysteem en wervelkleppen vervuilen
  • Vermogensverlies van de auto
  • Hoger brandstofverbruik dan gebruikelijk.
Egr klep

Wat is een EGR-klep?

Egr klep

De EGR-klep is een onderdeel in de motor dat de uitstoot van stikstofoxide (NOx) vermindert, wat beter is voor het milieu. Echter, het onderdeel kan leiden tot versnelde vervuiling in de motor. De EGR-klep leidt een deel van de uitlaatgassen terug de motor in, waardoor de verbrandingstemperatuur in de cilinders daalt en dus de uitstoot van NOx afneemt.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

EGR-klep vervanging:

Het vervangen van de klep is een kostbare aangelegenheid die altijd door een specialist moet  worden uitgevoerd vanwege de moeilijke toegang en de  arbeidsintensiteit. De kosten variëren al snel tussen € 600 en € 1500, afhankelijk van het type auto.

EGR sluiting:

Als alternatief kan de EGR permanent worden gesloten door middel van  softwarematige aanpassing, soms  gecombineerd met het gebruik van een  blindplaat/egr plaatje om het mechanisch af te sluiten. Houd er  rekening mee dat het stilleggen van de EGR als een tijdelijke noodoplossing moet worden beschouwd, ook  al kan een APK-keurmeester dit niet opmerken.

Als u ervoor kiest om het EGR-systeem te verwijderen of deactiveren, moet u zich bewust zijn van de  wettelijke vereisten. Het RDW beschouwt het verwijderen van het EGR-systeem als een wijziging van de  constructie van het voertuig en vereist daarom aanpassingen aan het kentekenregister. Dit kan leiden tot een hogere wegenbelasting.

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.