Scroll Top

BMW 335i|BMW 335i

Gisteren(17-01-’14) heb ik mijn 335i een anabolenkuurtje bij Tunex laten geven.
Bij binnenkomst werd ik meteen te woord gestaan door een vriendelijke gezellige medewerker en richting kantine gestuurd waar WiFi en een prima koffie- en frisvoorziening te vinden waren. Daar zaten nog wat petrolheads die ook wat aan de auto lieten doen varierend van automaat spoelen tot chiptuning.
Nu had ik de optionele vermogensmeting erbij gedaan omdat ik toch wel wilde weten wat mijn Bimmer nog leverde en daarna zou leveren. De aangegeven prijs bevat dus vermogensmeting voor en na de kuur. Ik vond het interessant om mee te kijken wanneer dat gedaan werd en dat was ook geen probleem. Ik weet dat je bij garages ook bij voorkeur niet constant in de werkplaats rond moet lopen maar geheel in stijl met de vriendelijke no-nonsens sfeer die er bij binnenkomst al hing, kon ik gewoon meekijken hoe de specialist de meting deed. Gaaf om te zien in elk geval.
Al met al duurde het best wel een een beetje langer door de vermogensmeting die gedaan werd maar degenen die puur alleen voor de tuning of versnellingsbak spoelen kwamen waren met minder dan 2 uur weer weg. Er was zelfs iemand die van verder weg kwam en toevallig in de buurt van ‘s Heerenberg was die een half uur van tevoren belde of hij direct langs kon komen. Daar was blijkbaar ruimte voor en zo geschiedde. Dat heet nou service.
Ook was er iemand die bij “HobbyBob” zijn auto had laten tunen die vervolgens allerlei kuren vertoonde. Nieuwe software van Tunex erin geladen en ook deze man ging met een smile naar huis.
Mijn auto? Tsja..die was al leuk maar nu nog leuker. Moet nog afwachten wat brandstofwinst gaat zijn maar ik vrees dat het bandenverbruik er niet beter op is geworden. Eerste 100km rustig aan(max 2500 RPM) was het devies. Dat heb ik dus gedaan maar na 150km toch even 5 sec het pedaal gevloerd om verschil te voelen. Dat was er en duidelijk ook.
Besten Tunex mensen; bedankt voor de service en waarschijnlijk tot ziens.

Door: Dirk|Dirk

Een opmerking achterlaten

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.