Scroll Top

BMW 525TDS 1999|BMW 525TDS 1999

Ik heb ongeveer een maand geleden mijn auto laten chiptunen. Na wat langer wachten dan normaal, kon ik weer terug naar huis met nieuwe software in de chip.
In eerste instantie nog niet direct merkbaar, maar na een tijdje rijden op de weg naar huis (ongeveer 100km) begon ik toch wel al meer trekkracht te merken.Vooral nu een maand later, is de wagen een stuk beter als ik in de 5 van 100 naar 120 moet. Schakel ik bij 100 terug naar de 4, dan vliegt de auto weg.
Het gevoel van “in je stoel gedrukt worden” komt nu veel beter naar voren dan voor de chiptuning.Voor wat betreft het verbruik denk ik dat ik ongeveer 50 tot 75 kilometer per tank meer kan rijden. Sterk afhankelijk van de je rijstijl, want nu de auto sneller is en ik het optrekken vroeger toch wat langzaam vond, varieert dit voordeel dus erg.Uiteindelijk is de auto toch veel sneller, beter in trekkracht rond de 1500 tot 2000 toeren en nog zuiniger ook.

Volgens de boordcomputer zou ik 1300 km kunnen halen maar gemiddeld kom ik rond de 1000 wat nog steeds gemiddeld 75 km meer is als vroeger.
Nu lees ik nog iets van een cyclone die weer goed is voor de lucht-brandstof verhouding. Dus betere vebranding van de diesel (in mijn geval). Nou ik ben benieuwd.

Groeten ….

Door: D. van Hooren|D. van Hooren

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.