Scroll Top

APK Keuring

APK-keuringen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je voertuig veilig en rijklaar is. Voor benzine- en dieselvoertuigen worden bij de keuring  verschillende aspecten van het voertuig gecontroleerd, zoals de remmen, de stuurinrichting, de verlichting en het uitlaatsysteem.

Bij de APK-keuring worden ook andere onderdelen bekeken, zoals het brandstofsysteem, de ophanging. Emmisierelevante onderdelen van de motor. De keurmeester zal de auto nauwkeurig inspecteren en controleren. Als tijdens de keuring een fout wordt ontdekt, moet die worden verholpen voordat een de APK goedkeuring kan worden afgegeven. Voor reparatie bellen we altijd even om te vragen of we moeten repareren.

Bij dieselmotoren zijn er extra controles die moeten worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de huidige milieunormen. Dit omvat het testen van het roetfilter door middel van een roet deeltjesteller.

Het is wettelijk verplicht één keer per jaar de auto te laten keuren. Zo weet men  zeker dat men altijd veilig rijdt. En mochten zich tussendoor problemen voordoen:  bij Tunex kunt u altijd terecht voor reparaties en tussentijdse checks.

De kosten voor een APK keuring voor een benzine bedragen 29,50 euro en voor een diesel incl. deeltjesteller 44,50.

apk

APK check + grote beurt = gratis APK check!

Een gratis APK keuring? Combineer de check van de auto met een grote beurt bij Tunex. De keuring is dan gratis.  Vooral bij wat nieuwere auto’s kan dit voordelig zijn, omdat die relatief weinig onderhoud nodig hebben. Zo bespaart men niet alleen geld, maar ook tijd. Uiteraard kun je ook voor de APK keuring van een oldtimer of camper bij Tunex terecht.

Vanaf 1 januari 2023 moeten de uitlaatgassen van dieselvoertuigen met een verplicht roetfilter tijdens de APK worden getest met een deeltjesteller. Met de deeltjesteller wordt op een eenvoudige en snelle manier de werking van een roetfilter nauwkeurig getest.

Wat is een APK?

apk

Een APK keuring is een verplichte jaarlijkse controle van de verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid van een voertuig. Tijdens de keuring wordt gekeken naar onder andere remmen, banden, verlichting en uitlaatgassen. Bij goedkeuring ontvangt het voertuig een geldig APK-keuringsbewijs.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.