Scroll Top
ADBLUE

ADBLUE

AdBlue is een waterachtige ureum oplossing die wordt gebruikt in diesel voertuigen om naast het EGR systeem de NOX-uitstoot verder te verlagen om zo de EURO 6 norm te kunnen bereiken, het adblue zet een deel van het overgebleven NOX om tot waterdamp en stikstof.

AdBlue is een heldere, niet giftige en hoogzuivere ureumoplossing van o.a. amoniak en 32.5% in gedemineraliseerd water. Het additief wordt ingespoten in het uitlaatgas direct in de SCR/NOX katalysator welke zich in de uitlaat achter het roetfilter bevind. Een nadeel van Adblue is dat deze kristaliseert en het is voor metalen een corrosieve vloeistof, door deze kristalisering verstoppen of beschadigen mechanische componenten. Bijvoorbeeld de NOX sensoren, adblue injector, de SCR katalysator of de adblue pomp/tank. Bij veel merken zijn dit kostbare onderdelen, een adbluepomp en daaraangekoppelde module kan bij sommige merken reparatie kosten al richting 2000,- euro stijgen of zelfs nog hoger.

Blijven door rijden met een leeg of kapot adblue systeem is geen oplossing. Bij veel modellen gaat de auto naast een foutmelding in het dashboard, aftellen en na een x aantal kilometer kan de auto niet meer gestart worden en moet de auto met een speciale diagnosetester worden gereset, hierna kan men dan 1x starten om een enkele reis
naar de garage te maken voor reparatie of vullen.

adblue

Adblue / SCR / DEF / Urea verwijderen-uitschakelen

Als noodmaatregel kan men het adblue/scr systeem softwarematig uitschakelen, zodat men de auto kan blijven gebruikek en een afspraak kan maken voor reparatie of vervanging.

Onze Adblue-verwijderingsservice zal het Adblue-systeem elektronisch uitschakelen en de bijbehorende waarschuwingsberichten verwijderen. Het uitschakelen van het Adblue-systeem wordt gerealiseerd door het motormanagementsysteem opnieuw te programmeren.

Let op!
Deze software modificatie moet men zien als een tijdelijke oplossing. Om het probleem te kunnen verhelpen, of men moet het systeem bij het RDW van het kenteken laten verwijderen. zie onderstaand,

Onderstaande informatie ontvingen we van het RDW;
“Het antwoord is dat het verwijderen (of deactiveren) van het Adblue-systeem, dat onderdeel is van het emissiebeheerssysteem, wordt gezien als “wijziging van de constructie” volgens Regeling voertuigen. Als wordt gewijzigd dan bent u verplicht het kentekenregister te laten aanpassen door het voertuig voor een keuring aan te bieden bij een keuringsstation van de RDW.

De emissiewaarden, die bij het toelaten van het voertuig zijn vastgesteld, worden uit het kentekenregister gehaald. Tenzij wordt aangetoond met met certificaten dat het voertuig opnieuw aan bepaalde emissiewaarden voldoet.”

Deactiveren van het adblue systeem begint bij 225,- euro afhankelijk van merk en model. het later weer activeren ivm reparatie is kosteloos.

Bij volgende merken geeft het adblue systeem regelmatig storing;

  • Adblue uitschakelen Audi,
  • Adblue uitschakelen BMW,
  • Adblue uitschakelen Citroen,
  • Adblue uitschakelen Landrover,
  • Adblue uitschakelen Peugeot,
  • Adblue uitschakelen Renault,
  • Adblue uitschakelen Seat,
  • Adblue uitschakelen Opel,
  • Adblue uitschakelen Volkswagen.

Wat is AdBlue?

adblue

AdBlue is een brandstofadditief dat wordt gebruikt in dieselmotoren die zijn uitgerust met een roetfilter en een Selective Catalytic Reduction (SCR) systeem om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te reduceren. Het wordt toegevoegd aan de dieselbrandstof en reageert met de uitlaatgassen in het SCR-systeem om NOx om te zetten in stikstof en waterdamp, waardoor de uitstoot van de motor wordt verminderd.

Tuning
afspraak

Zoekt u een manier om uw auto te transformeren van een trage schildpad naar een snelle haas? Of wilt u gewoon de buren jaloers maken met het geluid van uw uitlaat? TuneX heeft u gedekt! Maak een afspraak bij ons en laat onze autotuning experts uw auto tunen. Wie weet verlaat u onze garage als de koning(in) van de weg!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.