Scroll Top
DistributieRiem

DistributieRiem

Een goed werkende distributieriem of distributieketting is van cruciaal belang voor de motor van uw auto, omdat deze zorgt voor de synchronisatie van diverse bewegende componenten. Om problemen en schade aan uw motor te voorkomen, is het daarom belangrijk om deze volgens fabrieksvoorschrift te laten vervangen of inspecteren.

Het breken van de distributieriem of distributieketting kan echter ernstige gevolgen hebben voor uw motor. De motor stopt onmiddellijk en het kan zijn dat uw auto niet
meer start. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot permanente schade aan de motor, wat resulteert in dure reparaties of een volledige revisie of vervanging van de motor.

Om ervoor te zorgen dat uw motor soepel blijft draaien en om onverwachte en dure reparaties te voorkomen, raden wij aan om de distributieriem volgens de fabrieksspecificaties te vervangen. Bij moderne motoren, zoals bijvoorbeeld die van BMW en Volkswagen, wordt vaak gebruikgemaakt van een distributieketting. Deze kan echter oprekken of knappen, een van de mogelijke oorzaken hiervan is interne vervuiling in de motor, als gevolg van verlengde onderhoudsintervallen, waardoor de op oliedruk werkende kettingspanners niet meer goed kunnen functioneren en speling op de ketting optreed.  Om de binnenzijde van de motor en kettingspanners schoon te houden, bieden wij een machinale interne (dynamic) motorflush aan, meer informatie vind u hierover in de rubriek “Dynamic Flush“.

Als uw distributieketting toch aan vervanging toe is, kunt u bij onze ervaren en deskundige monteurs terecht voor het vervangen van distributieriemen en distributiekettingen voor alle soorten auto’s.

Wij gebruiken alleen hoogwaardige onderdelen en om ervoor te zorgen dat uw auto zo goed als nieuw blijft met concurrerende prijzen.

Bent u niet zeker over de distributieriem interval of distributieketting neem dan vandaag nog contact met ons op en profiteer van onze professionele en  betrouwbare distributieriem service. U kunt erop  vertrouwen dat uw auto in de beste handen is en dat wij u helpen ervoor te zorgen dat uw voertuig betrouwbaar blijft.

Distributieriem

Wat is een distributieriem?

Distributieriem

Een distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor van een auto dat de rotatie van de krukas naar de nokkenas overbrengt. Het zorgt ervoor dat de kleppen in de motor op het juiste moment openen en sluiten, wat de goede werking van de motor mogelijk maakt.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.