Scroll Top
Inlaatreiniging

Inlaatreiniging

Het reinigen van de inlaat van een automotor is een essentieel onderdeel van het onderhoudsproces van een voertuig. De inlaat is verantwoordelijk voor het  inbrengen van lucht in de motor, die op zijn beurt brandstof en lucht mengt  om de verbranding te creëren die de auto doet bewegen. Na verloop van tijd kan de inlaat verstopt raken door koolafzetting, wat de prestaties van de motor kan beïnvloeden en zelfs tot storingen of motorschade kan leiden, vooral direct ingespoten motoren
zijn hiervoor gevoelig.

Gelukkig zijn er verschillende methoden om de inlaat van een auto schoon te maken en koolafzetting te verwijderen. Een effectieve methoden is  chemische  inlaatreiniging van BG. Dit proces maakt gebruik van een speciale reiniger die de koolafzetting oplost en vervolgens door de motor spoelt. Dit zorgt voor een grondige reiniging van de inlaat en kan de prestaties van de motor verbeteren.

Een andere methode is het gebruik van walnootstralen om de inlaat schoon te  maken. Dit proces maakt gebruik van kleine stukjes walnoot om hardnekkige  koolafzetting voorzichtig van de wanden van de inlaat en inlaatkleppen te schrapen. Het voordeel van deze methode is dat het geen agressieve chemicaliën gebruikt en echt voor ernstig vervuilde motoren het beste resultaat geeft, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor chemische inlaatreiniging.

Het is belangrijk om regelmatig de inlaat van uw auto te laten controleren op koolafzetting om de prestaties te optimaliseren en storingen of motorschade te voorkomen. Een schone inlaat zorgt voor een optimale luchtstroom naar de motor en zorgt ervoor dat de brandstof efficiënter wordt verbrand. Dit kan leiden tot een betere brandstofefficiëntie en een verlenging van de levensduur van uw auto.

Kortom, het reinigen van de inlaat van uw auto is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw voertuig. Of u nu kiest voor chemische inlaatreiniging van BG
of walnootstralen, een schone inlaat zorgt voor optimale prestaties en storingen of motorschade te voorkomen.

Vraag naar een onze combinatie tarieven, en laat direct de binnenzijde van uw motorblok te reinigen met een machinale spoelbeurt met de originele dynamic flush, heeft uw auto een automatische versnellingsbak geef deze dan ook eens grondig onderhoudsbeurt met een volledige automaat spoeling.

Inlaatreiniging

Waarom Inlaatreiniging?

Het reinigen van de uitlaat van uw auto kan nuttig zijn om de ophoping van roet, koolstof en andere verontreinigingen te verwijderen, wat kan leiden tot beperkte uitlaatgasstroom, slechte prestaties en ongewone geluiden. Door uw uitlaat te laten reinigen, kunt u de brandstofefficiëntie van uw auto verbeteren, de levensduur van de uitlaat verlengen en de uitstoot van schadelijke gassen verminderen. Het reinigen van de uitlaat kan worden uitgevoerd door gespecialiseerde autotechnici met de juiste kennis en apparatuur.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.