Scroll Top
NOX benzine

NOX benzine

De NOX sensor zit in de uitlaat gemonteerd en meet de NOx waarde (NO+NO²=NOx dit ontstaat bij een (hoge temperatuur) verbrandingsproces), vanaf 1999 is de emissiestandaard euro 3 voor M1 voertuigen (personenauto’s) van kracht geworden in de Europese Unie. Vanaf die tijd mocht een diesel maximaal 0.50 NOx uitstoten, de benzine motoren 0,15. Vanaf Euro 4 werd dit 0.25 voor de diesel en 0.08 voor de benzine motor, door toepassing van de EGR klep kon dit behaald worden.

Vanaf Euro 5 en 6 is waarde met 0.02 verlaagd naar 0.06 NOx. Met de komst van de zuinige direct ingespoten benzine motoren om onder andere euro 5 en 6 norm te kunnen bereiken, houd ook de nox sensor nauwlettend de NOx waarde in het oog.

De NOx sensor is een erg gevoelige en dure sensor die vaak defect gaat, maar ook door interne motorvervuiling kenmerkend voor de direct ingespoten benzine motor of vervuilde injectoren kan de NOx sensor fouten geven of zelfs noodloop. Door een aanpassing in het motormanagementprogramma kunnen we de NOx waarde verlagen en of de
meetwaarde veranderen of storing deactiveren.

Rijd de auto in noodprogramma of geeft deze een motorstoring en kan daarom niet gekeurd worden, dan is een NOx software modificatie wellicht een oplossing. Deze software modificatie moet men zien als een tijdelijke oplossing. Het deactiveren van de nox sensor kan er toe lijden dat de auto niet meer aan zijn euro norm voldoet. Een NOx software modificatie begint afhankelijk van model bij 150,- euro.

NOX benzine

Wat is de NOx sensor

NOX benzine

Een NOx-sensor is een type sensor die wordt gebruikt om de concentratie van stikstofoxiden (NOx) in de uitlaatgassen van een verbrandingsmotor te meten. Deze sensoren worden gebruikt om de efficiëntie van een uitlaatgasrecirculatiesysteem te controleren en om te bepalen of een motor voldoet aan de emissienormen.

Tuning
afspraak

Zoekt u een manier om uw auto te transformeren van een trage schildpad naar een snelle haas? Of wilt u gewoon de buren jaloers maken met het geluid van uw uitlaat? TuneX heeft u gedekt! Maak een afspraak bij ons en laat onze autotuning experts uw auto tunen. Wie weet verlaat u onze garage als de koning(in) van de weg!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.