Scroll Top
DSG Tuning / Remap

DSG Remap / Tuning Software

Het DSG-systeem is gelicenseerd aan de Volkswagen-groep door het Amerikaanse bedrijf BorgWarner en zijn in feite 2 handgeschakelde versnellingsbakken met afzonderlijke koppelingen in een enkele behuizing geplaatst, door twee verschillende koppelingen te gebruiken voor de even en oneven versnellingen kunnen zeer snelle schakeltijden worden behaald. De DSG-units worden elektronisch aangestuurd door Temic Controllers die de koppelingen elektronisch-hydraulisch bedienen.

De volgende DSG modellen zijn beschikbaar,

  • DSG7 DQ200 (droge koppeling)
  • DSG6 DQ250 (natte koppeling)
  • DSG6 DQ250 MQB (natte koppeling)
  • DSG6 DQ400e (natte koppeling hybride e-tron/GTE)
  • DSG7 DL382 (natte koppeling) (Audi A4/A5/A6/A7)
  • DSG7 DQ380/381 (natte koppeling)
  • DSG7 DQ500 (natte koppeling)
  • DSG7 DL501 (natte koppeling)

DSG Tuning

Met een DSG tuning wordt de versnellingsbak software aangepast dit kan vanwege verschillende redenen,

Hoger koppel aankunnen – Verwijderen koppelbegrenzing / verhogen pompdruk voor meer druk op de koppelingsplaten en zo meer koppel kan verwerken.

Rijgedrag verbeteren – Enkele bekende problemen bij de DSG / S-Tronic transmissie zijn, het erg vroeg opschakelen waardoor het motortoerental erg laag komt en vervelend kan gaan trillen doordat er te laag in toeren wordt gereden. Het laat terug schakelen en/of de reactie tijd naar de versnellingsbak erg traag is.

 

 

Bij een stage 1 DSG tuning, optimaliseren we de schakeltoerentallen, verkorten de schakeltijden en verhogen we de koppelingsdruk.

 

 

Afhankelijk van type DSG begint een stage 1 tuning bij 249,- euro, in combinatie met een tuning start dit bij 199,- euro.

Wat is EEN DSG

DSG-Remap

DSG staat voor Direkt Schalt Getriebe of Direct Shift Gearbox en wordt gebruikt door Volkswagen, Seat, Skoda en bij Audi onder de naam S-tronic.

Tuning
afspraak
Bereken direct hoe betaalbaar het is om jouw auto naar een hoger niveau te tillen. En wie weet ben je binnenkort de koning van de weg!