Scroll Top
Cilinder uitschakeling

Cilinder uitschakeling

Veel moderne auto’s zijn uitgerust met een automatische cilinderuitschakeling tijdens het rijden, ook wel bekend als, ACT “Active Cylinder Technology”, COD “Cylinder On Demand” of MDS “Multi Displacement System” deze techniek zorgt voor een extra brandstofbesparing, maar er zitten ook wat nadelen aan die storend kunnen zijn, zoals bij bepaalde modellen het gasresponse (niet direct je vermogen beschikbaar) of een vervelende trilling omdat de auto nog maar op 2 cilinders rijd.

Door een eenvoudige aanpassing in het motormanagementprogramma kunnen we de cilinder cilinderuitschakeling deactiveren. We kunnen dit voor een aanzienlijk deel van de motoren uitvoeren maar niet voor alle motoren.

Een cilinderuitschakeling deactiveren begint bij 95,- euro afhankelijk van merk en model.

Cilinder uitschakeling

Wat is Cilinder uitschakeling?

Cilinderuitschakeling met betrekking tot het tunen van een auto is een techniek waarbij de efficiëntie van de motor wordt verbeterd door sommige cilinders uit te schakelen wanneer ze niet nodig zijn, zoals bij lage belasting of snelweg rijden. Dit kan worden gedaan door het onderbreken van brandstof of luchttoevoer naar bepaalde cilinders, of door het sluiten van de inlaat- en uitlaatkleppen. Dit kan leiden tot een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot, en kan worden gebruikt om de prestaties van een auto te verbeteren.

Tuning
afspraak
Bereken direct hoe betaalbaar het is om jouw auto naar een hoger niveau te tillen. En wie weet ben je binnenkort de koning van de weg!