Scroll Top
Sensoren verwijderen / deactiveren

Sensoren verwijderen / deactiveren

Niet alleen het deactiveren van sensoren welke veel problemen geven zoals de lambdasensor en NOX sensor is mogelijk, maar ook is het mogelijk bepaalde andere sensoren weg te schrijven of sensor meetwaardes te verruimen, zoals bij bepaalde modellen de Luchtmassameter, met deze aanpassing ontvangt de motor altijd de meest gunstige luchtmassa berekening waardoor zelfs een vermogensstijging in veel gevallen waarneembaar is. Of de pingelsensor die bij bepaalde modellen soms zo nauwkeurig staat afgesteld dat bij het minste een foutmelding
geeft en de auto een waarschuwingslampje op het dashboard gaat branden of zelfs in noodprogramma gaat.

Merkdealers zoals Peugeot lopen tegen foutmeldingen aan bij onder andere de 1.6THP motor, waarbij al door de fabrikant tijdens diagnose bij deze fout geen actie te ondernemen. In de meeste gevallen wil de klant dan toch graag geen storingslampje in het dashboard om maar nog wel een melding ontvangen als er wel een belangrijke foutmelding is.
Het deactiveren of gevoeligheid van de sensor aanpassen is dan een oplossing.

Het wegschrijven of verruimen van meetwaarden van sensoren is geen reparatie en moet men zien als laatste oplossing om lastige fouten weg te krijgen.

Sensoren deactiveren

waarom sensoren deactiveren?

Sensoren deactiveren

Door de sensoren in een auto te activeren, kan het voertuig nauwkeuriger informatie verzamelen en de prestaties en veiligheid verbeteren. Dit kan leiden tot een betere respons op rijomstandigheden en mogelijke problemen helpen voorkomen.

Tuning
afspraak

Zoekt u een manier om uw auto te transformeren van een trage schildpad naar een snelle haas? Of wilt u gewoon de buren jaloers maken met het geluid van uw uitlaat? TuneX heeft u gedekt! Maak een afspraak bij ons en laat onze autotuning experts uw auto tunen. Wie weet verlaat u onze garage als de koning(in) van de weg!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.