Scroll Top
Storingscodes

Storingcodes Diagnose – foutmeldingen

Heeft u een storing in uw auto dan kunnen we u in de meeste gevallen verder helpen met diagnose en of reparatie. Het kan echter ook zijn dat uw auto technisch  helemaal in orde is, maar dat er wel een foutmelding in uw auto zit. Wanneer u het defecte onderdelen heeft laten vervangen, kan het soms zijn dat deze meldingen niet verdwijnen ook het storingslampje op het dashboard  niet. Deze foutcodes zijn zogenaamde Diagnostische Foutcodes. Deze foutcodes zijn ervoor dat monteurs snel kunnen achterhalen waar een probleem zich bevindt.

Mocht uw voertuig een storing geven en u heeft dit specifieke onderdeel laten vervangen en is het niet opgelost, dan kan het zijn dat een ander onderdeel niet juist is en dit een gevolg  storing is. Of een te nauwkeurig werkend software-storingssysteem waarbij meetwaardes weinig tolerantie geven en niet met slijtage  rekening houden. Ook kan het voorkomen dat het sporadische fouten zijn die slechts eens de x aantal kilometer voorkomen. Dit veroorzaakt veel ergernis en  frustraties.

Tunex kan voor u de foutcodes op sporen en bij veel modellen de specifieke storingscode softwarematig deactiveren, ook foutcodes die niet gewist kunnen worden kunnen we oplossen. Het motormanagement waakt daarna gewoon als voorheen over uw motor maar juist die ene vervelende fout keert niet meer terug.  Geen noodprogramma meer tijdens ongewenste momenten.

Daarnaast zijn onze automonteurs die al jaren ervaring hebben met het opvoeren van automotoren ook gedreven in het vinden van fouten, regelmatig worden auto’s bij ons achter gelaten waar een ander niet meer uitkomt en al veel vervangen heeft, een frisse blik en andere kijk, merk specifieke diagnose apparatuur en eventueel  rijdende datalogs bieden dan uitkomst.

Storingscodes

Wat zijn storingcodes?

Storingscodes

Storingcodes zijn elektronische codes die worden gegenereerd door het boordcomputersysteem van een auto wanneer er een storing of probleem wordt gedetecteerd. Ze kunnen worden opgelost door de oorzaak van de storing op te sporen en deze te repareren of door de storing te resetten met behulp van diagnoseapparatuur.

Onderhouds
afspraak

Bij TuneX nemen we de tijd voor uw auto en zorgen we ervoor dat deze weer als nieuw de garage uitrijdt. Maak nu een afspraak en ervaar zelf het verschil & krijg de beste service!

Privacy Preferences
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.