Scroll Top
Mechanische tuning

Mechanische tuning / Motor hardware upgrades

Waarom mechanische tuning? Om een stap verder te kunnen gaan dan alleen een softwarematige tuning, of voor auto’s waarbij het noodzakelijk is ook de motor mechanisch aan te passen om meer vermogen te krijgen. Kunnen we in veel gevallen een oplossing vinden.

 

Dit kan bijvoorbeeld zijn door het modificeren van een compressor/supercharger om meer laaddruk te krijgen, een grotere turbo plaatsen, sportnokkenassen, zwaardere koppeling, vliegwiel, gemodificeerde zuigers, downpipe of intercooler. Maar ook hebben onze monteurs ervaring met het ombouwen en modificeren van complete motoren voor meer vermogen tot het compleet ombouwen van auto’s zodat er een grotere motoren ingebouwd kan worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een V8 motor in een BMW e36 3 serie.

 

In de rubriek tuning stages vind u uitleg over verschillende performance stages.

Wat is Mechanische tuning?

Mechanische tuning is een vorm van auto tuning waarbij de prestaties van de auto worden verbeterd door de fysieke componenten van de auto te veranderen, zoals het installeren van een andere uitlaat, turbo, of luchtfilter. Dit in tegenstelling tot elektronische tuning, waarbij softwarematige aanpassingen aan de motor worden gedaan.

Tuning
afspraak
Kies je voertuig en ontdek de toename in vermogen voor jouw auto.