Scroll Top
Dyno/rollentestbank

Highperformance Rollentestbank

In onze werkplaats beschikken we over een high performance Superflow 4×4 rollentestbank. Het merk Superflow is afkomstig uit Amerika en behoort tot de meest nauwkeurige testbank verkrijgbaar op de markt.

 

Motorvermogens tot 1500pk en snelheden over de 300km/h worden exact berekend. De testbank is geschikt voor zowel twee- als vierwiel aangedreven auto’s.

 

De rollentestbank is gemonteerd in een geluidscabine met geforceerde rijwindkoeling die tot 25.000m³ lucht per uur kan verplaatsen. De verstelbare wielbasis van 2 meter t/m 3,5 meter maakt deze testbank geschikt voor het testen van nagenoeg iedere auto. De 4×4 testbank werkt volgens het “rolling-road” principe; de voorste en de achterste rollen synchroniseren middels een aandrijflijn. Dankzij deze constructie testen we probleemloos ook twee wiel aangedreven voertuigen die voorzien van ABS, ESP of ASR.

De rollenbank meting is optioneel bij te boeken bij een tuning, de kosten hiervoor bedragen 125,- euro.

rollentestbank

Wat is een rollentest
bank?

M3-DTM-raceauto-600x419

Met behulp van een rollentestbank, ook wel vermogensbank genoemd, kun je vaststellen hoeveel vermogen een auto levert. Niet elke rollentestbank werkt echter hetzelfde en niet elke rollentestbank meet zodoende hetzelfde.

Tuning
afspraak
Kies je voertuig en ontdek de toename in vermogen voor jouw auto.